TUZLANSKI KANTON

Protesti prevarenih kupaca u Tuzli: Nezadovoljni građani jajima gađali Gradsku upravu

E.Sk.

6.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u nikad izgrađenom stambeno-poslovnom objektu „15. maj“ u Tuzli u utorak ujutro ponovo su izašli na ulice, nakratko zaustavili saobraćaj na raskrsnici Brčanska Malta, tražeći od gradskih vlasti da hitno provedu usvojene odluke Gradskog vijeća Tuzla iz novembra 2017. godine.  

Nakon kratkotrajne blokade raskrsnice, prevareni kupci su se zaputili ka sjedištu Gradske uprave, Kantonalnog tužilaštva TK i GP „Giprom“ u Tuzli. Nezadovoljni građani gađali su ulaz zgrade Gradske uprave.

- Hitno i bez odlaganja tražimo da „Giprom“ i Šabovići odmah nastave sa daljom gradnjom objekta ili da Grad Tuzla nađe način i uvede drugog izvođača kao što je to urađeno na zgradi SPO „Stadio Tušanj“ te da se zgrada završi u što skorijem roku i etažira, a što je gradonačelnik Jasmin Imamović i obećao - navode u Udruženju SPO „15. maj“.

Podsjetimo kako je UG „SPO 15. maj“ podnijelo i krivične prijave protiv većeg broja osoba, a za Kantonalno tužilaštvo TK imaju poruku da predmete izvade iz ladica i da ih procesuiraju.

- Nas politika ne zanima. Zanima nas samo useljenje u naše stanove - poručuju prevareni kupci.

Inače, oni su još prije deset godina trebali ući u svoje posjede, ali zgrada u naselju Sjenjak ni dan-danas nije završena.

Foto:  A. Bajrić


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.