TUZLANSKI KANTON

U četvrtak novi protesti prevarenih kupaca nekretnina u Tuzli

Avaz.ba

13.2.2018

U četvrtak će u Tuzli ponovo biti organizirani protesti kupaca nekretnina u stambeno-poslovnom objektu "15. maj".

Protesti će početi ispred zgrade "15. maj". Potom idu pred zgradu Gradske uprave, Kantonalno tužilaštvo TK, direkciju "Giproma" i sjedište SDP-a u Tuzli.

Ranije su tražili sastanak s gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, ali isti se nije održao.

Taj objekt gradila je Direkcija za izgradnju Tuzla i građevinska firma "Giprom". Direkcija je, inače, u većinskom vlasništvu Grada. Ranije smo već pisali da je zgrada "15. maj" trebala biti izgrađena još prije devet godina. Međutim, još nije useljiva.

Gradsko vijeće Tuzle je u novembru donijelo odluku i obavezalo tuzlanske gradske firme "Centralno grijanje" i "Vodovod i kanalizaciju" da odmah poduzmu sve što je potrebno da se zgrada "15. maj" priključi na centralno grijanje, vodu, kanalizaciju i hidrantsku mrežu, kako bi se ispunili uvjeti da zgrada dobije upotrebnu dozvolu. Međutim, priključci još nisu gotovi.

Mirsad Šuvalić, predsjednik Udruženja građana "15. maj" koje okuplja kupce, kaže kako su svi bili sigurni da će se useliti do Nove godine. Tako su im obećali kako bi im se, kaže on, osporilo pravo da traže najbolje rješenje za njih.

- Svi mi imamo pravo reći gradonačelniku da je on nama servis, a ne mi njemu. Građani moraju biti iznad interesa pojedinaca i stranke SDP. Kada to građani shvate, bit ćemo grad u kojem nema nerješivih problema - rekao je Mirsad Šuvalić, predsjednik Udruženja građana "15. maj" koje okuplja kupce.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.