TUZLANSKI KANTON

Hadžimehmedović za N1: SBB je talac sukoba u SDA

N1

18.2.2018

SBB je uvučen u sukob koji se dešava u SDA, građani u Tuzlanskom kantonu su zabrinuti, kazao je u izjavi za N1 Fuad Hadžimehmedović, predsjednik Kantonalnog odbora SBB BiH TK.

SDA je danas saopćio kako je smjena Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem izvršena protivno stavovima i odlukama organa SDA. 

- Smjenu su po diktatu Mirsada Kukića proveli odmetnuti zastupnici SDA zajedno sa zastupnicima SBB, kršeći Ustav Tuzlanskog kantona i Poslovnik o radu Skupštine Tuzlanskog kantona - navedeno je, između ostalog, u današnjem saopćenju SDA.

Hadžimehmedović je u izjavi za N1 odbacio tvrdnje Stranke demokratske akcije, te je zaključio kako je SBB uvučen u unutarstranački sukob u SDA.

- Što se tiče naše stranke, mi smo uvučeni u sukob koji se dešava u SDA. Sukob je blaga riječ za ovo što se dešava, posebno nakon incidenta koji se sinoć desio nakon smjene vlade. Ne znam na šta će nas dovesti sve ovo, građani su zabrinuti - poručio je Hadžimehmedović za N1.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBB BiH TK je ocijenio kao "smiješan izgovor" kako je vlada na čelu sa Begom Gutićem smijenjena protiv svih pravila.

- Smiješan je izgovor kada Skupština uvaži amandmane koji su u skladu sa svim pravilima, i u interesu građana, i onda to povezivati sa određenim kontaktima. Ne znam zbog čega je problem kada se nešto usvoji? Raskol se dešava u redovima SDA, mi nemamo ništa sa tim. Nismo inicirali sjednicu, nismo zahtjevali smjenu Vlade, jednostavno smo uvućenu u ovu priču. Jedna struja u SDA više nema podršku druge, a mi smo taoci sukoba koji se dešavaju u njihovim redovima - ocijenio je Hadžimehmedović.

Na kraju razgovora za N1 kazao je kako je cilj SBB da omogući da ova Vlada TK svoj mandat, do izbora, provede na "neki normalan i miran način" i da se izbjegnu "daljni sukobi koji se dešavaju u redovima SDA".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.