TUZLANSKI KANTON

Mirsad Kukić osniva stranku

Kukić: Do kraja sedmice aktivnosti u vezi s formiranjem stranke

E. Sk.

28.2.2018

U toku su, kako saznajemo, pripreme za osnivanje novog političkog projekta u Tuzlanskom kantonu, iza kojeg stoje Mirsad Kukić i poslanici u Skupštini TK koji su već isključeni iz SDA. Nezvanično se spominje da će novi politički projekt nositi naziv Pokret demokratske akcije, a prve aktivnosti u vezi s njegovim formiranjem povest će se do kraja sedmice.

Kada je riječ o ministrima iz prethodnog saziva Vlade TK koji su ostali vjerni SDA, neki od njih već su dobili nove pozicije, a neki čekaju na zbrinjavanje. Fahrudin Skopljak, donedavni ministar za boračka pitanja, navodno je imenovan za šefa Kabineta Safeta Softića, dopredsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

Srđan Mićanović, koji je bio ministar industrije, rudarstva i energetike te ministar sporta, kulture i mladih, vratio se u svoju matičnu firmu, dok je Abdulahu Zukiću, bivšem ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, navodno obećana pozicija u Rudniku uglja Đurđevik, koji je u sastavu koncerna „Elektroprivrede BiH“, a na čijem se čelu nalazi Bajazit Jašarević (SDA). Neizvjesna je sudbina, barem za sada, Hasana Fehratovića, smijenjenog ministra prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

Skupština TK na svom današnjem redovnom zasjedanju imenovat će ministra za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK. Ministarsku poziciju od Fehratovića, kako saznajemo, preuzet će Admir Huskanović, koji je na početku mandata 2014. godine bio u Vladi TK ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.