TUZLANSKI KANTON

Dan nezavisnosti u Srebreniku: Simbol slobode i dostojanstva

O. M.

1.3.2018

U velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana je svečana proširena sjednica Općinskog vijeća, kojom je na prigodan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

Pored općinskih vijećnika, sjednici su prisustvovali i najviši predstavnici političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života općine Srebrenik i Tuzlanskog kantona, te predstavnici boračkih udruženja.

- Dan nezavisnosti slavi se kao najvažniji praznik, simbol slobode, nezavisnosti, te dostojanstva svake države i svakog naroda na svijetu. Praznici bh. naroda su posebni jer je taj narod sam po sebi poseban, po svome dostojanstvu, opstojnosti, po odlukama i po veličini historijskog tereta koji je morao iznijeti, te neprestanoj izloženosti historijskim iskušenjima kada ja u pitanju dokazivanje činjenice da se bh. prostor i bh. narodi nikada ne mogu porobiti niti biti predmetom potkusurivanja velikodržavnih interesa pojedinih država - istaknuo je Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik.


Svečanu proširenu sjednicu Općinskog vijeća Srebrenik uveličali su i učenici Prve osnovne škole Srebrenik, koji su priredili prigodan kulturni program posvećen Danu nezavisnosti BiH.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, delegacije općine Srebrenik, Vlade TK i srebreničkih boračkih udruženja položili su cvijeće na Centralno spomen-obilježje i Spomen-kosturnicu u Srebreniku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.