TUZLANSKI KANTON

Vlada TK pozvala Novalića i Bukvarevića da razgovaraju s borcima u Tuzli

Fena

2.3.2018

Vlada Tuzlanskog kantona održala je danas radno-konsultativni sastanak povodom blokade i protesta grupe veterana, koji su blokirali saobraćaj na petlji Šićki Brod kod Tuzle.

Istaknuto je da nijedan od boračkih zahtjeva iznesenih tokom prethodna dva dana nije usmjeren prema Vladi Tuzlanskog kantona, ali ono što je u domenu djelovanja kantonalnog nivoa vlasti, ostvarivanje dopunskih prava boračke populacije, Vlada nastoji uredno servisirati.

Iz Vlade TK ističu da su razlozi za blokadu petlje Šićki Brod u isključivoj nadležnosti Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, rečeno je danas.

Vlada TK je danas uputila i otvoreni poziv federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru Salki Bukvareviću, da u što kraćem roku dođu u Tuzlu, susretnu se s borcima, direktno upoznaju sa njihovim zahtjevima i objasne realne mogućnosti za njihovo ispunjenje, saopćeno je iz Vlade TK.

S obzirom na to da su se borci povukli sa drugih saobraćajnica u BiH, Kantonalna vlada je uputila i poziv borcima da zadrže dostojanstvo i da se povuku sa saobraćajnica, kako bi se privredni i društveni život mogao nesmetano odvijati, a da ostvarenje svih svojih prava traže putem nadležnih institucija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.