TUZLANSKI KANTON

Premijer TK Suljkanović i ministar MUP-a Topčagić ipak neće izaći pred novinare

Piše: M. Mu. - A. G.

3.3.2018

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) TK zajedno s pripadnicima Federalne uprave policije (FUP) jutros su poslije skoro četiri dana odblokirali petlju Šićki Brod kod Tuzle. Ovim činom završeni su protesti boraca koji su se, uprkos hladnom vremenu, hrabro borili za svoja prava.

Tim povodom, za 12.00 sati bila je zakazana i konferencija za novinare, na kojoj su trebali govoriti ministar MUP–a TK Husein Topčagić i premijer Kantona Jakub Suljkanović. Ipak, nedugo poslije zakazivanja, konferencija je i otkazana.

- MUP još uvijek obrađuje određene podatke. Vlada ipak neće održati jutros zakazanu konferenciju za medije. U toku dana Ministarstvo unutrašnjih poslova će se oglasiti svojim saopćenjem za javnost. U vezi s ovom tematikom, Vlada kao organ će se očitovati u narednom periodu – rečeno je iz Pres-službe Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a TK nasrnuli su jutros na borce prilikom deblokade petlje, koristeći suzavce i palice, te da su čak doveli i policijske pse. 

Neki borci prevezeni su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Bivši borac, Fadil Duranović, za Avaz.ba govorio je o prekomjerno korištenoj sili prilikom deblokade petlje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.