TUZLANSKI KANTON

MUP TK: Osam osoba privedeno, među njima i dvojica u dobi od 19 i 21 godinu

Fena

3.3.2018

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tokom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki Brod, izjavio je za Fenu portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

- Jutros u 6.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a, provela je koordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki Brod, koja je držana u blokadi od 28. februara, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti, pripadnici policije upotrijebili su minimum sile, i to samo prema osobama koje su bile u vidno alkoholiziranom stanju i koje su pružale otpor policijskim službenicima. Tom prilikom, dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć i prevezeni su u UKC Tuzla – izjavio je Šarić.

Prema riječima portparola MUP-a TK, tokom policijske akcije na deblokadi saobraćajnica, osam osoba privedeno je u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK radi kriminalističke obrade.

- Protiv ovih osoba bit će preduzete zakonom propisane mjere. Među privedenim su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine, što znači da nisu mogli biti borci. Tokom provođenja navedenih aktivnosti, policija je utvrdila prisustvo većeg broja osoba mlađe dobi, kao i osoba koje nisu sa područja Tuzlanskog kantona – izjavio je portparol Šarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.