TUZLANSKI KANTON

Dječiji sajam u Klokotnici posjetilo skoro 1.000 ljudi

Jedan od štandova na sajmu “Kupujmo domaće”

Piše: H. ČALIĆ

8.3.2018

U sportskoj dvorani Osnovne škole “Klokotnica” u Doboj-Istoku održan je 3. dječiji sajam “Kupujmo domaće”, koji je obišlo skoro hiljadu ljudi.

Tople učionice

Učenici su prodavali svoje proizvode, a sav prikupljeni novac bit će iskorišten za potrebe škole.

- Prošle godine smo od novca zarađenog na sajmu “Kupujmo domaće” te od donacija privrednika i Općine Doboj-Istok uspjeli uraditi ogroman projekt. Promijenili smo dotrajalu stolariju centralne škole “Klokotnica” te utoplili fasadu. Također, započeli smo radove u dvije područne škole u Doliću i Stanić-Rijeci. Sada je na red došla školska zgrada za niže razrede u Klokotnici. Naši roditelji žele da njihova djeca pohađaju nastavu u čistim i toplim učionicama i to su zaslužili - istakla je direktorica OŠ “Klokotnica” Senada Džanić.

Na sajmu su se učenicima pridružili i broja lokalna udruženja te učenici i nastavnici OŠ “Vuk Karadžić” iz Petrova (RS) te prijatelji iz Slovenije i Turske.

Obećana pomoć

Načelnik Doboj-Istoka Kemal Bratić kazao je da su roditelji djece s područja ove općine najorganiziraniji na području TK kada je riječ o pomoći svojim školama. On je, također, kazao da će Općina izdvojiti sredstva za obnovu školske zgrade u Maloj Brijesnici. Pomoć su obećali i ministri u Vladi TK Zlatan Muratović, Mirsad Gluhić i Bahrudin Hadžiefendić, koji su, također, posjetili sajam.

  

Halidov nastup

Svoj doprinos sajmu u Doboj-Istoku dao je i poznati bh. pjevač Halid Muslimović. On je, zajedno s članovima školskog hora, koji je vodila profesorica Azra Đogić, izveo pjesmu “Bosancima Bosna dika” i sve posjetioce u dvorani digao na noge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.