TUZLANSKI KANTON

SDA popucala po šavovima i u Kladnju

Piše: E. Sk.

9.3.2018

Uprkos činjenici što njihove redove posljednjih dana napušta veliki broj članova i simpatizera, Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona “posipa se pepelom” i pokušava evidentan poraz svoje politike predstaviti kao pobjedu.

Nakon što je SDA ostala bez kompletnih Općinskih organizacija u Banovićima i Sapni, KO SDA TK u saopćenju za javnost navodi kako je u Općinskoj organizaciji Kladanj uvedeno povjereništvo te da, navodno, kompletno članstvo nije istupilo iz stranke. 

No, ne navode brojku koliko je članova ostalo u OO SDA Kladanj, bar onih iz vrha te općinske organizacije.

- Želimo informirati javnost da nije tačna tvrdnja da je u cjelosti OO SDA Kladanj istupio iz SDA nego se radi o nekolicini izabranih zvaničnika i imenovanih funkcionera. OO SDA Kladanj su, po našim saznanjima, izdali načelnik i četiri vijećnika, koji su dobili povjerenje građana i mandate kao "članovi SDA". Ovim činom izdaje su pokazali licemjerstvo i činjenicu da nisu bili dostojni povjerenja i mandata koji su im povjereni, od strane organa SDA i građana općine Kladanj”, navodi u svom saopćenju Amir Fazlić, povjerenik u KO SDA TK.

Kao odgovor Fazlić je po ustaljenom receptu uveo povjereništvo u OO SDA Kladanj, ali, kako saznajemo, sve veći broj dugogodišnjih članova nemilice napušta stranku. 

U svom saopćenju Amir Fazlić je obavijestio članove SDA da je uvedeno povjereništvo, ali ne i ko je povjerenik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.