HUMANOST Okupili se brojni privrednici, ljekari i osobe iz javnog života

Tuzla: Veliki odziv na donatorsko veče "Za ljepši osmijeh dječiji"

Fena
14.03.2018 21:35

Foto: Fena

Donatorsko veče "Za ljepši osmijeh dječiji", koje je održano večeras u Tuzli, okupilo je mnogobrojne privrednike, ljekare, osobe iz javnog života, a upriličeno je u okviru projekta prikupljanja sredstava za adaptaciju Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla.

Organizator ovog događaja su Fondacija "Junuzović" i Radio Kameleon u saradnji sa UKC-om Tuzla.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odzivom gostiju.

Direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić u izjavi za Fenu istakao je da je briga u dječijem zdravlju najvažnija.

Prema njegovim riječima, godišnje u tuzlanskom UKC-u prođe više od 30.000 djece, a hospitalizirano bude njih više od 3.500, uz još toliko njihovih majki.

- Želimo da poboljšamo kako uvjete rada za naše zdravstvene profesionalce, tako i za male pacijente i njihove roditelje. Nadam se da će ovo postati tradicionalno i da će sredstva koja će se prikupiti tokom ovog eventa biti iskorištena na najbolji način - kaže Hotić

Osnivač i vlasnik Radija Kameleon Zlatko Berbić rekao je Feni da je ponosan što su poslodavci tuzlanske regije pokazali da imaju srce i da su humani, te da žele ovakve projekte.

- Ljekari su ljudi koji daju maksimum, ali moraju imati i ambijent za rad, naročito kad su djeca u pitanju - mišljenja je Berbić.

Dodao je da je jedan dio Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla prethodnih godina sređen, a da će se ovim projektom nastojati omogućiti da uvjeti i u drugom dijelu ove klinike, gdje borave djeca, budu bolji.

Dinka Junuzović, direktorica Fondacije "Junuzović", izjavila je da je razlog zašto je za ovaj projekat odabrana Klinika za dječije bolesti UKC-a, jer ova Fondacija uglavnom radi s djecom, a posebno što je toj klinici potrebna adaptacija.

Izrazila je zadovoljstvo odzivom gostiju večeras, dodavši da je do ove donatorske večeri već prikupljeno 80.000 KM.

U okviru večeri organiziran je kulturno-zabavni program koji su izvodili mališani.

Tagovi

Tuzla UKC Tuzla
NA VRH