TUZLA Spektakularna tribina Saveza za bolju budućnost u BKC-u

Radončić: Po cijenu općeg rata, nema trećeg entiteta

E. SKOKIĆ/M. MUHAMEDBEGOVIĆ
15.03.2018 19:36

Foto: A. Bajrić

Dok iz drugih političkih stranaka članstvo bježi glavom bez obzira, poput Stranke demokratske akcije (SDA), u Tuzlanskom kantonu, Savez za bolju budućnost (SBB) je u spektakularnom ambijentu i pred dupke punom velikom salom tuzlanskog BKC-a u svoju porodicu primio više od 200 novih članova.

O velikom interesovanju građana Tuzle govori i činjenica da više stotina simpatizera SBB-a nije moglo ući u salu BKC-a, pa su u holu na velikom ekranu pratili dešavanja na skupu.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić prvu člansku kartu uručio je uglednom ljekaru dr. Igoru Hudiću, koji je doktorirao na univerzitetima u Tuzli i Oslu. Potom su članske karte podijeljene brojnim akademski obrazovanim građanima, mladim i starijim, djevojkama i mladićima...

- Dok se u drugim strankama događa obrnut proces, odnosno masovno ostaju bez svog članstva, ovaj spektakularni skup govori da je SBB najstabilniji politički faktor u državi. To je jedina politička stranka koja, bez lažne skromnosti, ima lidera, ali, što je važnije, ima članstvo, ima vas – poručio je Radončić, čiji je govor prekidan gromoglasnim aplauzima.

U svom obraćanju naveo je kako je SBB 2010. godine, kao novoformirana stranka, na izborima bio trećeplasirani. Četiri godine kasnije, SBB je bio drugoplasirani, a Radončić ističe kako SBB 2018. godine mora biti prvoplasirani ako građani žele da naša država napokon krene putevima prosperiteta i masovnih infrastrukturnih radova.

- Vidio sam danas neku izjavu gospodina Dodika. Priča o opciji trećeg entiteta. Ja mu kažem, ako dođe u Sarajevo neka u svojim koferima u Banjoj Luci ostavi ideju trećeg entiteta. Neće biti trećeg entiteta po cijenu rata na cijeloj teritoriji BiH. Mi jesmo za kompromis, mi jesmo za dogovor, mi jesmo da se razgovara sa svakim i mi znamo da razgovaramo, ali svako mora znati gdje postoje linije ispod kojih nismo silazili ni 1992., niti ćemo to raditi sad – kazao je Radončić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Tuzlanskog kantona Bahrudin Hadžiefendić ističe kako u oktobru ove godine očekuje bolje izborne rezultate od dosadašnjih, ali i od rezultata političkih konkurenata.  

- Mi u TK ćemo u našem djelovanju voditi brigu, uporno i dosljedno raditi i nastojati popraviti sliku sumorne svakodnevice, pokrenuti investicione cikluse, popraviti socijalnu situaciju i eliminirati uvjete teškog života našeg stanovništva. SBB je politički projekt koji je uvijek bio uz narod i učinit ćemo sve da više nikad ne budemo treća zemlja u svijetu po stopi nezaposlenosti i prva po političkoj nestabilnosti. Učinit ćemo sve da naši građani imaju bolju budućnost – poručio je Hadžiefendić.

Skup u BKC-u završen je gromoglasnim aplauzima i ovacijama rukovodstva, na čelu s predsjednikom Radončićem, koji je potom bio gost političke emisije na RTV TK.

NA VRH