AKCIJE

Tuzlanke donirale kosu djeci koja boluju od raka

Piše: M. Mu

17.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: A.Bajrić

Poslije akcije u Sarajevu prošle godine, Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" održalo je danas u "Bingo City Centru" u Tuzli akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka. Naglašeno je i da tokom godine oko 60 djece, nažalost, dobije dijagnozu nekog od malignih oboljenja.  

Među onima koji su danas donirali svoju kosu, bila je i devetogodišnja Arza Germić iz Tuzle. Kako je kazala, najveći motiv joj je bila želja da pomogne i drugoj djeci koja nemaju kosu.

Prema riječima Atife Buldić-Bešić, koordinatorice za saradnju s Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla u ime Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", do sada je napravljeno 14 perika. U izradi su, ističe, još četiri perike.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da dvije perike pravimo za djevojčice iz Banje Luke. Možemo reći da Udruženje ruši sve barijere i granice koje nameće današnji sistem. 

Jedna od perika se pravi i za djevojčicu koja se trenutno liječi na Dječijoj klinici u Tuzli, tako da nam je drago da možemo izaći u susret i pomoći djeci širom BiH. Kosu dobivamo iz cijelog regiona. U posljednje vrijeme imamo dosta upita iz Hrvatske i Srbije. Čak smo dobili jednu kosu iz Ukrajine – kazala je Buldić-Bešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.