TUZLANSKI KANTON

Nije šala: Jeftiniji prijevoz u Tuzli od 1. aprila

Preduzeće GIPS na području grada Tuzle ima 15 linija

E. SKOKIĆ

25.3.2018


Od 1. aprila 2018. godine preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj (GIPS) Tuzla primjenjivat će nove cijene voznih karata koje su u poređenju s dosadašnjim jeftinije u rasponu od 1 do 10 posto.  

 Plaćanje vožnje

Naime, cijena pojedinačne karte u zoni grada Tuzle od 1. aprila iznosit će 1 KM, a popust prilikom plaćanja vožnje vrijednosnom kartom u gradskoj zoni iznosi 1 posto, odnosno na svim drugim relacijama 10 posto.

U vrijeme kada su povećane cijene goriva, GIPS se, pomalo neočekivano, odlučio na pojeftinjenje svojih usluga. Naravno, na radost svih onih koji koriste njihove usluge, a takvih nije mali broj.

- Politika firme je da kontinuirano privlačimo što više građana da koriste prijevoz autobusima. I odluka o pojeftinjenju cijene vožnje je donesena u tom svjetlu. U vremenu kada cijene „divljaju“, želimo našim korisnicima omogućiti prijevoz po realnim cijenama - kaže Emina Sarajlić, portparol GIPS-a.

Za područje grada Tuzle mjesečne karte se mogu nabaviti po sljedećim cijenama: radnička 40 KM, student - srednjoškolac 35 KM, penzioner 35 i osnovac 30 KM.

- GIPS na području grada Tuzle ima 15 linija. U proteklom mjesecu imali smo 780 radničkih karata, studentskih i srednjoškolskih 1.160, penzionerskih 323 i mjesečnih karata za osnovce 153 - kaže Sarajlić.

Mjesečne karte

Korisnici mjesečnih karata imaju pravo na neograničen broj vožnji u zoni važenja. No, svakako je bitno napomenuti da GIPS ima veliki broj korisnika koji kupuju pojedinačne karte. Oni će ubuduće izdvajati 1 KM za vožnju umjesto dosadašnjih 1,50 KM.


Taksi nije poskupio  

Uprkos poskupljenju goriva, ni cijena taksi prijevoza u Tuzli nije poskupjela. Taksisti naplaćuju vožnju 1,50 KM, a vožnja po pozivu je 3 KM ili 4 KM. Taksisti su, barem za sada, najavili da neće doći do poskupljenja cijena njihovih usluga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.