POLITIKA

KO SDP-a i Naše stranke potpisali sporazum o saradnji

E. Sk.

30.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Foto: A. Bajrić

Petnaestak minuta u petak nakon podneva predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a BiH Enver Bijedić i predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke TK Mirsad Čamdžić potpisali su sporazum o saradnji o predizbornom i postizbornom ciklusu.  

Ovo je, kako su istakli Bijedić i Čamdžić, historijski trenutak jer ono što nije moguće na nivou države i FBiH, moguće je u TK.

- Izuzetno mi je drago da je došlo do potpisivanja ovog sporazuma, koji će na izvjestan način definirati buduće tokove u čitavoj zemlji, ne samo u TK. Dok je na sceni interesna podjela od nacionalnih stranaka, mi se ovdje programski ujedinjujemo. Mi tražimo presjek zajedničke vrijednosti naša dva politička subjekta, i to samo sa jednim ciljem - da bismo sklonili sadašnju vlast. To nam neće biti težak proces, jer od ovog sadašnjeg je sve bolje. 

Nećemo imati zajedničke liste SDP-a i DF-a u ovoj fazi. Nastavit ćemo razgovore o predizbornoj saradnji i postizbornoj koaliciji. Jedno je sigurno, neće biti političkih imenovanja. Ovo je poziv svim političkim akterima koji su protiv nacionalista da nam se priključe i da pobijedimo u oktobru 2018. godine - kazao je Bijedić.

Poziv je otvoren, kako je istaknuto, za Demokratsku frontu, Tuzlansku alternativu, Građanski savez, Liberalno-demokratski savez...

- Ono što u državi i FBiH nije bilo moguće, mi u TK radimo. Sporazum favorizira predizborno ponašanje, favorizira jedan korektan odnos i u postizbornoj kampanji. Naša stranka ima ohrabrujući stav prema strankama ljevice – kazao je Čamdžić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.