MANIFESTACIJE

Proglašeni najuspješniji sportisti Živinica

R. Dž.

7.4.2018

Pod pokroviteljstvom načelnika općine Živinice Samira Kamenjakovića i živiničkog Općinskog vijeća, u BKC-u u Živinicama održana je tradicionalna manifestacija Izbor sportiste za 2017. godinu.

Priznanja su dodijeljena najuspješnijim sportistima, sportistima godine u kategoriji osoba s invaliditetom, za ostvarene školske rezultate, posebna priznanja te priznanja za one koji su prvaci BiH u svojim kategorijama i za sportiste koji su nastupili za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom Sportski savez općine Živinice je dodijelio 33 pehara, 18 plaketa, 4 priznanja i 11 specijalnih nagrada.

Uz ovacije prisutnih u punoj velikoj dvorani BKC-a, nagrađeni su najbolji pioniri i kadeti, najbolje ekipe u regularnom i invalidskom sportu i najbolji sportisti seniori.

Najuspješnije su ekipe živiničkih sportskih premijerligaša, ŽFK Fortuna i RK Konjuh, a u invalidnom sportu Streljački sportski klub Konjuh.

Za najuspješnije seniorske sportistkinje proglašene su Nadina Mahmutbegović (šah) i Vildana Hodžić (ženski nogomet), a za najuspješnijeg seniora Arnad Hamzić, jedan od najboljih rukometaša Konjuha.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.