ZDRAVSTVO

Opća bolnica u Gračanici dobila certifikat o kvalitetu pružanja usluga

Predstavnici Vlade TK i osoblje ispred Opće bolnice u Gračanici

H. ČALIĆ

13.4.2018


Općoj bolnica “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici, jedinoj zdravstvena ustanovi ovog tipa na kantonu, jučer je dobila Certifikat-Akreditacija za kvalitet u pružanju zdravstvenih usluga.

 Čast i obaveza

Gračanička bolnica zapošljava 178 radnika i pruža zdravstvene usluge za oko 75.000 stanovnika u općinama Gračanica i Doboj Istok, Lukavac, Srebrenik i Gradačac.

 Na početku svečanosti, direktor bolnice dr. Almir Sakić zahvalio se svojim radncima, ali i Vladi te agenciji na uspješno završenoj akreditaciji, koja je započeta 2016. godine.

 - Bolnica “Dr. Mustafa Beganović” osnovana je prije 18 godina. U njoj su formirana odjeljenja hirurgije, interno, ginekologija, porodilište, pedijatriju, neurologiju. Imamo I regionalni hemodijalizni cenatar za četiri susjedne općine sa 80 dijaliziranih pacijenata te brojnu dijagnostiku. U planu je u prilagođenom prostoru formiranje i odjeljenje radiologije te utopljavanje zgrade bolnice. Certifikat je za nas čast, priznanje, ali i obaveza - kazao je direktor dr. Sakić

 Premijer TK Jakub Suljkanović je ovom prilikom istakao da je zdravstvo u ovom Kantonu lider u BiH, kako po broju, tako i po kvalitetu pruženih zdravstvenih usluga.

 Obiman posao

 - Posebno sam sretan, što je Opća bolnica u Gračanici, prva u Federaciji BiH, koja je dobila certifikat o kvalitetu pružanja usluga. To nije mala stvar jer ispuniti više od 80 kriterija bolničkih standarda i 2.000 precedura je bio obiman i odgovoran posao - kazao je na svečanosti ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.



Posjeta odjeljenja hirurgije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.