TUZLA

Dobili na poklon knjige nagrađene na konkursu Fondacije za izdavaštvo

Trifković i Kukavica: S primopredaje knjiga

E. SKOKIĆ

20.4.2018


Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za bibliotečku djelatnost Edin Urjan Kukavica je sa saradnicima posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ u Tuzli i tom prilikom uručio poklon - knjige nagrađene na konkursu Fondacije za izdavaštvo u 2017. godini.  

Urjan Kukavica je izjavio kako Fondacija za bibliotečku djelatnost svake godine obilazi biblioteke u BiH i upoznaju zaposlenike s radom Fondacije. U Tuzli je razgovarao s direktoricom NUB „Derviš Sušić“ Mirnom Trifković i Enisom Žunić, rukovoditeljicom matične službe biblioteke.

- Iznimno mi je zadovoljstvo kao čovjeku koji je cijeli život vezan za knjigu na ovaj ili onaj način vidjeti ovako uređen prostor i ambijent i vidjeti ovako lijepo organizirani rad jedne ustanove u iznimno teškom vremenu i u vremenu koje nije samo politički i historijski opterećeno nego je opterećeno i digitalnim medijima koji nas uz ove tzv. društvene mreže poprilično odvajaju od onoga što čitanje i knjiga treba da budu i treba da znače prije svega mladima – izjavio je Urjan Kukavica.

Direktorica Mirna Trifković zahvalila je Fondaciji za bibliotečku djelatnost na svesrdnoj pomoći koju godinama pruža NUB „Derviš Sušić“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.