Festival savremene žene u Tuzli

Raziji Mujanović uručeno priznanje “Super žene” za 2017. godinu

Piše: E.Sk

Foto: A. Bajrić


Najbolja košarkašica i sportistkinja Bosne i Hercegovine svih vremena, Razija Mujanović, u subotu uvečer u Tuzli je proglašena na Festivalu savremene žene za “Super ženu” u 2017. godini. Podsjetimo popularna Raza je krajem prošle godine postala stanovnica FIBA Kuće slavnih.

Dvadesetdevet žena i ŽKK RMU Banovići su dobili priznanje “Super žena”, a laureatkinje su tajnim glasanjem odlučile da je najbolja među njima Razija Mujanović.

Pored Razije Mujanović, plaketu “Super žene”, pored ostalih, dobile su: rukometašica Svetlana Ceca Kitić, naučnica Mirela Delibegović te Tuzlanke koje žive i rade u inostranstvu, a postižu nevjerovatne uspjehe u svojim branšama Nadina Gradaščević, Zorana Mihajlović, Vedrana Šimić i Ljubinka Kulišić.

Organizatori su prepoznali i nagradili i nesebičan rad i zalaganje: Selme Porobić, Jasmine Čelebić Tanović, Admire Uzunić, Selme Rakovac i Medise Rožnjaković Aljukić u obrazovanju, a dobitnice plaketa su i Zorica Ilić, Lidija Tomić, Emina Mumbašić, Sanja Hajdukov, Lidija Žigić, Branka Štauber Antić, Aldina Dugonjić, Elvira Konjić, Tatjana Moralić, Senada Bolten, Dželmina Huremović, Sanja Nišandžić Dimitrijević, Klelija Balta, Ana Stjepić, Jasmina Brković Klebić i Emina Jakubović.

NA VRH