DAN ŠKOLE

Tuzla slavi rođendan velikana bh. književnosti Meše Selimovića

Fena
26.04.2018 15:23

Prigodnim programom, učenici i nastavnici Gimnazije "Meša Selimović" u Tuzli, danas su obilježili Dan škole i godišnjicu rođenja pisca po čijem imenu škola nosi naziv.

Tim povodom gimnaziju je posjetio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, te položio cvijeće pred spomenik, postavljen u znak sjećanja na velikana bosanskohercegovačke književnosti.

Imamović je kazao da je poseban značaj tuzlanske Gimnazije "Meša Selimović", rekavši da je to druga gimnazija u BiH, samo godinu mlađa od Prve gimazije u Sarajevu, saopćeno je iz Grada Tuzla.

 - U njoj je sadržana velika tradicija, kultura, mnogo je značajnih ljudi završilo ovu gimnaziju. Naša je prava sreća da je u ovu gimnaziju išao Meša Selimović i da je u njoj bio i profesor. Značaj života i djela Meše Selimovića je dio kulutrno-historijskog naslijeđa čitave regije, ali posebno BiH i njegove rodne Tuzle. Mi smo kulturni u onoj mjeri koliko poštujemo naše kulturno-historijsko naslijeđe. Nas će poštovati i drugi, ukoliko poštujemo sebe i svoju tradiciju – izjavio je Imamović.

NA VRH