TUZLA

Generale, nisi sam, herojski put branilaca BiH je častan i čestit

A. H.

30.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Foto: A. Bajrić Blicko

Porukama "Generale, nisi sam" te da je "herojski put branilaca Bosne i Hercegovine toliko častan i čestit", zbog čega se pripadnici Armije RBiH ne trebaju bojati nijednog suda niti procesa, danas je s Trga žrtava Srebrenice u Tuzli od mnogobrojnih građana Tuzle, Tuzlanskog kantona, predstavnika boračkih organizacija TK, majki Srebrenice, poslana bezrezervna podrška generalu Atifu Dudakoviću u njegovoj borbi za dokazivanje nevinosti u procesu koji je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo BiH.

- Organizirali smo ovaj dostojanstveni skup za samo dva sata. Ukoliko se ovakva hapšenja budu dalje dešavala, više se nećemo ovako okupljati, već ćemo svi doći pred Tužilaštvo BiH i kazati im da se naši heroji ne mogu hapsiti kao najveći svjetski kriminalci jer to su heroji Bosne. 

Ističem da je za 9. maj, Dan zlatnih ljiljana, naš heroj Naser Orić ponovo pozvan u Sud BiH. To je dokaz koliko naši sudovi poštuju naše značajne datume. Ovo je nemoć države ili izdaja države - poručio je Fahrudin Hasanović, predsjednik RVI TK i predsjednik Koordinacije boračkih organizacija TK.

Prisutnima na skupu obratili su se i predsjednik Organizacije ''Zlatnih ljiljana'' TK Edin Muhamedović te premijer Vlade TK Jakub Suljkanović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.