TUZLA

Donacija Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju UKC Tuzla

Fena

23.5.2018

U Edukativnom centru Klinike za zarazne bolesti danas je predstavljena poslovna saradnja "Aqua Power" naučne grupacije Austrija i UKC Tuzla, donacijom Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju.

Podrškom Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, "Aqua Power Group" Austrija provodi ovaj humani projekt s ciljuem ostvarenja boljih uvjeta liječenja djece te dodatne pomoći svima koji se svakodnevno brinu o njihovom ozdravljenju.

- Saradnja s "Aqua Power" Austrija započela je relativno skoro, ali je brzo rezultirala donacijom za Odjeljenje hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti. Time će ovo odjeljenje od sutra biti jedina zdravstvena ustanova u BiH čiji će pacijenti konzumirati zdravu vodu. Cilj nam je da u skorije vrijeme UKC Tuzla, kao što je to slučaj sa zdravstvenim ustanovama u Austriji, budu pokriveni ovim projektom - istakao je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK.

U ime UKC-a Tuzla gostima je za donaciju zahvalila pomoćnica direktora za medicinske poslove Fahrija Skokić.

- Najveći procent dječijeg organizma je voda, od vode zavise mnoge životne funkcije, ako ta voda nije zadovoljavajuća, onda može da se poremeti tok liječenja - kazala je prof. dr. Skokić.

"Aqua Power Group" prisutna je na tržištu u više od 30 država svijeta i razvila je naučnu saradnju s mnogim naučnim institucijama u svijetu te postala partner mnogih klinika, bolnica i mnogih zdravstvenih centara, saopćeno je iz Službe za komunikacije JZU UKC Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.