KALESIJA

Medalja sa zlatnim grbom posthumno Erni Sinanović

Dobitnici priznanja s predstavnicima Općine Kalesija

F. SINANOVIĆ

24.5.2018

Dan općine Kalesija 23. maj obilježen je nizom kulturnih i sportskih manifestacija. U sali kalesijskog BKC-a jučer je održana svečana akademija na kojoj su dodijeljena općinska priznanja.

Mnogi zaplakali

Najviše priznanje, Medalja sa zlatnim grbom, posthumno je dodijeljena rahmetli Erni Sinanović, bivšoj odbojkašici “Pola”, “Kule” iz Gradačca, kalesijske “Bosne” i državne reprezentacije. U Ernino ime Medalju je primio njen otac Sulejman Sinanović.

U trenutku kada je općinski načelnik Sead Džafić uručivao priznanje ocu tragično nastradale Erne mnogi u sali su zaplakali.

Plakete sa zlatnim grbom dobili su Organizacija demobilisanih boraca Kalesija, kikbokser Huso Turić i Obojkaški klub „Bosna“ Kalesija. Njima je priznanja uručio Enes Idrizović, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija. U ime nagrađenih obratio se Adnan Karić, predsjednik OK „Bosna“ Kalesija, koji je zahvalio Općinskom vijeću i načelniku Seadu Džafiću za dodijeljena priznanja, ali i za podršku sportu općenito, a posebno OK „Bosna“.

Prisutnim gostima i građanima Kalesije, osim načelnika Džafića, obratili su se i predsjedavajući Općinskog vijeća Enes Idrizović, premijer TK Jakub Suljkanović i general Salih Malkić.

U kulturnom dijelu programa nastupili su polaznici škole glume Dramskog studija „Ankata“, članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva „Halisije“ Kalesija i mladi izvođač sevdalinki Eldin Barčić.

Prije svečane sjednice položeno je cvijeće i proučena Fatiha ispred centralnog šehidskog spomen-obilježja u Kalesiji.

Dan ranije načelnik Sead Džafić upriličio je prijem za ratne komandante, dobitnike najviših armijskih priznanja „Zlatni ljiljan“, dobitnike „Zlatne policijske značke“ te predsjednike boračkih organizacija i bivše kalesijske načelnike.

Sportska takmičenja

Što se tiče sportskih aktivnosti, održan je Memorijalni turnir u

malom fudbalu “Samir Mujkić”, Memorijalni turnir u šahu “Almir Javrić”, finalna utakmica Kupa šehida u nogometu: FK “Mladost” Kikači – FK “Memići” 2:3, kadetski turnir u odbojci, ulična trka kalesijskih osnovaca i srednjoškolaca te Međunarodni sportski susreti prijateljstva Kalesija BiH – Dortmund Njemačka.

Načelnik se napresijecao

Povodom Dana općine Kalesija, načelnik Džafić se napresijecao vrpci. Naime, u fabrici vode “Krušik” presijecanjem vrpce u funkciju je pustio potisni cjevovod za vodosnabdijevanje naselja u visinskim zonama za čiju izgradnju je izdvojeno 365.399 KM. Potom je predao na upotrebu uređenu saobraćajnicu u industrijskoj zoni koja je obuhvaćena Regulacionim planom Kalesija grad, Kalesija Gornja i Ćetenište. Također, presijecanjem vrpce načelnik Džafić je i zvanično otvorio novosagrađenu zgradu za potrebe Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.