SREBRENIK

Za siguran krov nad glavom Šarićima nedostaje 25.000 KM

Šarić redovno obilazi sve kontejnere u gradu

O. MUJKIĆ

3.6.2018

Grupa humanista iz Srebrenika pokrenula je još jednu u nizu humanih akcija na prikupljanju donacija u novcu i građevinskom materijalu za rješavanje stambenog pitanja porodice Ramiza Šarića iz Kiseljaka kod Srebrenika.

Izgradnja temelja

Ovaj 49-godišnji nezaposleni demobilisani borac sa suprugom Sanelom i kćerkom Ifetom trenutno boravi u naslijeđenoj kući koju dijeli s bratom, a koju zbog neriješenih imovinskih odnosa mora napustiti. U naselju Kiseljak posjeduje plac površine 230 kvadrata koji je naslijedio od oca, ali bez pomoći donatora nije u stanju ni započeti izgradnju kuće. U dosadašnjim humanim akcijama prikupljena su skromna finansijska sredstva koja nisu bila dovoljna ni za izgradnju temelja, tako da mu za gradnju skromne kuće nedostaje još oko 25.000 maraka.

Porodica Šarić živi u izuzetno teškim materijalnim uvjetima. Svi članovi porodice su nezaposleni, a jedini izvor prihoda su im sekundarne sirovine koje Ramiz, i pored narušenog zdravlja, svakodnevno prikuplja. Iako dnevno radi i po deset sati, od prodaje sekundarnih sirovina zaradi maksimalno 250 maraka mjesečno, što nije dovoljno ni za kupovinu najosnovnijih životnih namirnica. Sa svojim kolicima dnevno prepješači i po 30 kilometara, ali zbog niskih otkupnih cijena i pomanjkanja sekundarnih sirovina zarada je iz dana u dan sve skromnija.

 Plaćanje režija

- Prihodi koje ostvarujem svojim mukotrpnim radom nisu dovoljni ni za plaćanje režija i kupovinu hrane, tako da do sada nisam mogao ni sanjati o početku izgradnje vlastite kuće - ističe Šarić, koji je teška srca pristao na pokretanje još jedne humane akcije.

Broj žiroračuna

Svi koji žele pomoći ovom vrijednom i upornom čovjeku da konačno dobije vlastiti krov nad glavom svoje priloge mogu uplatiti na tekući račun otvoren kod Raiffeisen banke Srebrenik broj: 1613000013680353. Porodicu Šarić možete kontaktirati na telefon broj: 063-955-432.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.