RAMAZANSKI BAJRAM

Bajram u Tuzli: Poštovanje starijih je mudrost života, a odgovornost za mlađe naša dalekovidnost

A. Bajrić

E. Sk.

15.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+27

Veliki broj vjernika pohodio je tuzlanske džamije i džamije u Tuzlanskom kantonu da bi klanjao bajram-namaz. Centralna bajramska svečanost, kao i prethodnih godina, bila je u džamiji Kralja Abdulaha, gdje je bajram-namaz predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.  

- Zamolit ću vas da se na Bajram ophodite s mnogo ljudske dobrote sa starijima i da pokažete vrijednost samilosti prema mlađima. U tome nam je najbolji uzor naš poslanik Muhammed, a. s. U poštovanju starijih nahodi se mudrost života, a u brizi i odgovornosti za mlađe naša je dalekovidnost. U danima jedinstvene bajramske radosti nipošto ne zaboravimo ni one koji su u nevolji i kojima naša pomoć i pažnja mogu biti veliko olakšanje i utjeha - naveo je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Tradicionalni bajramski prijem bit će upriličen večeras u 18.30 sati u kristalnoj sali hotela “Tuzla”, dok će drugog dana Ramazanskog bajrama, na Dan šehida, centralno obilježavanje biti na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici.

Hadžiefendić: Neka ovaj praznik ojača porodični duh

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva TK i predsjednik KO SBB-a TK, vjernicima muslimanske vjeroispovijesti uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

- Svim muslimanima u zemlji i inozemstvu upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Bajrama, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju i sreći sa svojim najbližim. Neka ovaj praznik donese radost, ljubav, ojača porodični duh, vjeru i učvrsti međusobnu solidarnost i poštovanje. Bajram šerif mubarek olsun - naveo je dr. Hadžiefendić.

Čestitke su uputili i drugi kantonalni, gradski i općinski zvaničnici u TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.