TAKMIČENJA

U Tuzli danas počinje 4. malonogometni turnir koji će okupiti 20 ekipa i trajati sedam dana

Turnir okupi nekoliko hiljada Tuzlaka

M.Mu.

18.6.2018

U tuzlanskoj mjesnoj zajednici Ši Selo večeras počinje Četvrti malonogometni turnir, koji bi i ove godine trebao okupiti dvadesetak ekipa. Radi se o jednoj od najvažnijih sportskih manifestacija koju organiziraju građani tri tuzlanska naselja.   

Tako se tokom sedam dana trajanja turnira na sportskom poligonu na Stupinama okupi nekoliko hiljada Tuzlaka, koji s nestrpljenjem iščekuju svaku utakmicu. 

Ove godini sportski poligon nogometaše će dočekati u novom ruhu i novim dimenzijama, semeforom, dok će publika utakmice moći pratiti s tribina izgrađenih tik uz teren, koji je dimenzija 40 puta 20 metara.

- Turnir se igra po futsal pravilima, a organizira se povodom Dana mjesne zajednice. Utakmice se igraju popodne i imaju jako dobru posjećenost. Glavna misija turnira jeste okupljanje naših stanovnika uz lijepo druženje. Ovo je samo jedna od aktivnosti našeg udruženja – kaže Mevludin Mehanović, predsjednik Udruženja građana ''Ši Selo'', istakavši da je novac za obnovu, proširenje i rekonstrukciju nogometnog terena dala Gradska uprava Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.