TUZLANSKI KANTON

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetio tuzlanski ZOO vrt

A.Bajrić

M.Mu

27.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Među 35 životinjskih vrsta i oko tri stotine životinja, koliko se trenutno nalazi u ZOO vrtu „Bingo“ u Tuzli, od aprila mjeseca boravi i dvogodišnji lav Tuma, koji je poklon Zološkog vrta grada Zagreba.

Tim povodom, delegacija ovoga ZOO vrta i delegacija grada Zagreba predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetila je ZOO vrt "Bingo", gdje se susrela sa vlasnikom najvećeg domaćeg trgovačkog lanca Senadom Džambićem.

U veoma prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, delegacija iz Zagreba obišla je sa svojim domaćinima prinovu, nekada zagrebačkog, a sada tuzlanskog miljenika lava Tumu.

- Drago mi je da sam došao kod čovjeka koji voli životinje, kod čovjeka koji je organizirao sve ovo za dobrobit svih ljudi u Tuzli. Danas slavimo 93 godine od kad je osnovan Zološki vrt Zagreb. Sretni smo što smo Tumija poklonili Senadu i Tuzlacima. Vjerujemo da će on ovdje biti sretan – poručio je, između ostalog, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U ime ZOO vrta „Bingo“ obratila se Alma Karić, koja se zahvalila prijateljskom gradu Zagrebu i njihovom ZOO vrtu na, kako je naglasila, idealnoj saradnji i na polju edukacije, ali i donacija životinja.

- Nastavit ćemo saradnju u svakom smislu. Hvala im na svim idejama, na pomoći oko izgradnje ove nastambe koja je, po mom skromnom mišljenju, jedna od najboljih u Evropi. Na samom smo početku i ovo je sitnica šta mi možemo i šta ćemo ostvariti u budućnosti, zahvaljujući gospodinu Džambiću, ali i saradnji dva grada i dva Zološka vrta – istakla je Karić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.