HUMANOST

Bajrin najsretniji dan u životu: Napokon u novom domu

Bajro s organizatorima akcije ispred novog doma

O. MUJKIĆŽ

2.7.2018

Za razliku od svojih vršnjaka koji maštaju o putovanjima, novoj odjeći i mobitelima, 14-godišnji Bajro Hodžić iz okolice Stupara kod Kladnja cijeli svoj život sanjao je samo o toploj sobi i udobnoj postelji. Ovaj dječak sve do prije nekoliko dana s nezaposlenim ocem Muhamedom boravio je u trošnoj kućici u planinskom selu Noćajevići, bez osnovnih uvjeta za život.

Našao mir

No, zahvaljujući dobrim ljudima, učenik osmog razreda koji svakodnevno do škole pješači pet kilometara, često gladan i bez kvalitetne odjeće i obuće, konačno je našao mir u svom novom domu. Nakon što je saznao za tešku Bajrinu sudbinu, Mehmedalija Gavranović iz Stupara krajem prošle godine pokrenuo je akciju za gradnju nove kuće.

Od samog početka uključila se i Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“, sa Zaimom Bešićem iz Srebrenika na čelu, a ovaj projekt, uz mještane Noćajevića i Stupara, podržali su i brojni pojedinci i kolektivi iz BiH i dijaspore.

Zahvaljujući podršci dobrih ljudi, za kratko vrijeme završena je gradnja kuće s prizemljem i spratom koja je, uz pomoć donatora, opremljena namještajem i kućanskim aparatima.

Velika podrška

- Hvala svim dobrim ljudima koji su svojom plemenitošću omogućili da dočekam ispunjenje svog dugo sanjanog sna. Moj otac, zbog bolesti, više ne može raditi ni za nadnicu, tako da bez velike podrške dobrih ljudi nikad ne bih dočekao ovaj najsretniji dan u mom životu – rekao je Bajro.

EGIDA

Prije nekoliko dana, u prisustvu komšija, prijatelja i donatora, održana je skromna svečanost, nakon koje se dječak konačno uselio u svoju novu kuću


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.