PROMOCIJE

Tuzlanski univerzitet bogatiji za 25 novih doktora nauka

S jučerašnje promocije na Filozofskom fakultetu u Tuzli

M. Mu.

1.7.2018

Univerzitet u Tuzli organizirao je promociju 25 doktora nauka koja je održana jučer na Filozofskom fakultetu. Među njima su bili doktori iz oblasti medicine, sociologije, rudarstva, ekonomije, prava...

Rektorica ponosna

- Ove sedmice sam ponosna na Univerzitet u Tuzli. U ponedjeljak smo imali otvaranje 23. „Ljetnog univerziteta“. Jučer (četvrtak, op. a) smo imali promociju naših diplomanata i magistara nauka, a danas (jučer, op. a) kao kruna dolazi promocija doktora nauka. Time se približavamo nekoj brojci od 800 doktora nauka ovog univerziteta – kazala je rektorica Nermina Hadžigrahić.

Među promoviranima jučer je bio i Gabriel Pinkas, doktor humanističkih nauka iz oblasti pedagogije.

 Prepoznali priliku

- U mom slučaju ovo je očekivano, s obzirom na to da sam već više od 10 godina uposlenik Univerziteta. Ono što me raduje jeste da imamo veliki broj kolegica i kolega koji su doktorske studije prepoznali kao priliku za vlastiti razvoj te kao priliku za više mogućnosti na polju profesionalnog usavršavanja – kazao nam je Pinkas.

Imena doktoranata  

Titulu doktora nauka od jučer nose: Gabriel Pinkas, Said Gazibegović, Damir Aličić, Dado Srkalović, Sabahudin Šarić, Alisa Babajić, Danijela Lukić, Allen Popović-Beganović, Damir Džafić, Miloš Ilić, Marina Pejić, Indira Abdulović, Melisa Lelić, Muzafer Brigić, Erna Murić, Lejla Kamerić, Arijana Salkić, Sanjin Džajić, Jasmina Kabil, Adis Puška, Damir Baraković, Mirela Delibegović, Mujo Hodžić, Sabina Šestić i Džemo Borovina.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.