BIH

Akcija MUP-a TK: Kod 68 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi

Akcija policije

O. Mujkić

17.7.2018

S ciljem unapređenja ukupnog stanja lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK je 13. i 14. jula provela pojačane akciju opće kontrole svih učesnika u saobraćaju na 15 lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Tokom četverosatne akcije akcent je bio na kontroli sumnjivih i kriminalno aktivnih osoba, pronalasku izvršilaca krivičnih djela i ukradenih predmeta, kontroli alkoholiziranosti učesnika u saobraćaju, upravljanju neregistriranim vozilima, kao i otkrivanju drugih društveno opasnih prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Tokom akcije policajci su kontrolirali 376 vozila i vozača. Kako ističu u MUP-u TK, 68 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi je isključeno iz saobraćaja, a 7 osoba je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, zbog upravljanja motornim vozilom po dejstvom alkohohola više od 1,5 promila.

U toku akcije registrirano je i 48 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja u BiH. Kako saopćavaju iz MUP-a TK, Uprava policije će i u narednom periodu provoditi pojačane planske akcije usmjerene na podizanje opće sigurnosti građana Tuzlanskog kantona. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.