TUZLA

Vlada TK: Potpisani ugovori o zapošljavanju 37 boraca

Fena

Foto: ( Fena)


Ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uvjeta za samozapošljavanje-zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice potpisali su danas ministar za boračka pitanja TK Enes Gegić i kandidati i kompanije koje su nakon javnog poziva ostvarili pravo na ovaj vid podrške Kantonalne vlade. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović. 

Za realizaciju ovog projekta i podršku zapošljavanju i samozapošljavanju pripadnika boračkih kategorija Vlada je izdvojila 500.000 KM.

Projekt ima svoje dvije komponente. Jedna je samozapošljavanje, i za te namjene je planirano 300.000 KM, a druga je zapošljavanje pripadnika boračkih kategorija u nekom od postojećih privrednih subjekata, za što je planirano 200.000 KM, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade TK.

- Ovom prilikom želim izraziti svoje zadovoljstvo što Vlada na ovaj način rješava osnovna statusna i egzistencijalna pitanja boračke populacije. Danas želim zahvaliti i predstavnicima devet pravnih lica, njihovim vlasnicima i direktorima, što su se prijavili na ovaj javni poziv i time izrazili želju da prime jednog ili više pripadnika boračke populacije. Također, za 19 aplikanata, koji projektom samozapošljavanja danas rješavaju svoj radni status, želim izraziti svoje čestitke i zaželjeti im sreću i uspjeh u radu - rekao je premijer Suljkanović.

NA VRH

Podijeli članak na