NEPOGODA

Proglašeno stanje prirodne nesreće na području tri mjesne zajednice u Tuzli

Fena

28.7.2018

Zbog obilnih kiša koje su jučer na području Tuzle, u mjesnim zajednicama Simin Han, Požarnica i dijelu mjesne zajednice Gornja Tuzla, prouzrokovale poplave i klizišta, proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Prema izvještaju Službe civilne zaštite, koja je odmah u toku i nakon poplave intervenirala na terenu, razmjere poplave u ovim mjesnim zajednicama veće su nego 2014. godine.

Gradski štab civilne zaštite Tuzla je odlučio da službe zaštite i spašavanja nastave s aktivnostima na otklanjanju posljedica poplava i pomoći građanima i poslovnim subjektima, koja se, između ostalog, odnosi na odvoz nanosa i krupnog otpada, dezinfekciju prostora i objekata, kao i što bržu sanaciju komunalnih objekata na terenu i interventnu sanaciju klizišta.

Gradski štab CZ je gradonačelniku Tuzle predložio da proglasi stanje prirodne nesreće na prostoru ovih mjesnih zajednica, što je gradonačelnik i prihvatio, te donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području mjesnih zajednica Požarnica, Simin Han i Gornja Tuzla.

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba CZ je konstatirano da je, pored već poduzetih mjera i nastavka aktivnosti na terenu, potrebno što prije informirati građane o poduzetim mjerama i potrebi da se Komisiji za procjenu šteta, pri Gradskom štabu CZ, na propisanom obrascu podnese prijava o štetama koje su građani i poslovni subjekti pretrpjeli, saopćeno je iz Stručne službe za poslove gradonačelnika Tuzle.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.