Kupci čekaju rasparčavanje imovine živiničkog „Konjuha“

PRODAJA Nekadašnji privredni gigant mogao bi dobiti nove vlasnike

Kupci čekaju rasparčavanje imovine živiničkog „Konjuha“

Imovina nekadašnjeg privrednog giganta, živiničkog „Konjuha“ procijenjena je na 52 miliona KM, a uprkos činjenici što se fabrika i zemljište nalaze na najatraktivnijoj lokaciji u tom gradu, u sedam prethodnih pokušaja nije došlo do njihove prodaje.  

 Dva ponuđača

Prodaji se nadaju i radnici „Konjuha“, jer bi im napokon bio uvezan radni staž i isplaćene zaostale plaće, ali, sudeći prema posljednjim informacijama, prodaja neće biti moguća sve dok se ne izvrši rasparčavanje imovine. Naime, pojavila su se dva kupca i to jedan koji za zemljište nudi 16 miliona KM i drugi koji želi platiti fabriku 30 miliona KM.

Međutim, Općina Živinice još nije donijela odluku po kojoj bi rasparčavanje imovine „Konjuha“ bilo moguće, a samim tim i njegova prodaja.

 Stečajni postupak

Članovi Sindikata „Konjuha“ navode kako je Federalna uprava za geodetske i imovinskopravne poslove izdala potvrdu kojom se dozvoljava cijepanje parcela, a uskoro bi se u Općini Živinice trebao organizirati sastanak o toj temi. Inače, stečajni postupak u „Konjuhu“ je pokrenut 2016. godine.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH