KLADANJ

"Muška voda" jeftinija za pet posto

Kompleks „Muška voda“: Nikad nije vraćen stari sjaj

Piše: E. SKOKIĆ

19.8.2018

U septembru 2018. godine objavit će se šesta prodaja kompleksa „Muška voda“ kod Kladnja. Od prvobitna 3,4 miliona KM, cijena je pala na iznos oko dva miliona KM za kompleks koji se proteže na 66 dunuma zemljišta.  

 Poslovni prostori

- Vlada TK je informirana o vođenju stečajnog postupka i donesena je odluka da na novoj, šestoj prodaji, cijena kompleksa „Muška voda“ i pripadajućih nekretnina bude umanjena za pet posto. Najpreciznije rečeno, kompleks „Muška voda“, odnosno iznos 2.058.892 KM, bit će umanjen za pet posto kao i cijena poslovnih prostora koji su procijenjeni na 66.213 KM – kaže Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Uskoro će biti sazvana sjednica Skupštine preduzeća koja će donijeti odluku o šestoj prodaji ovog jedinstvenog kompleksa u BiH koji mnogi nazivaju raj na zemlji. Vlada TK je sa svoje strane uložila maksimum napora da se potencijalnom investitoru olakša posao na „Muškoj vodi“. S tim u vezi već je uloženo 200.000 KM za asfaltiranje putne dionice koja povezuje Kladanj i „Mušku vodu“, a do kraja godine uložit će se dodatna finansijska sredstva kako bi se modernizirao ovaj put.

Dužni radnicima

Nažalost, u postratnoj BiH kompleks „Muška voda“ nikada nije vratio stari sjaj. U dosadašnjem dijelu stečajnog postupka oko 900.000 KM je usmjereno na saniranje dugovanja prema radnicima. Potraživanja, osim radnika, imaju dobavljači, porezne uprave i drugi.



Gluhić: Vlada je informirana

 Sportske ekipe

Prije krvave agresije na BiH ljekari su pacijentima sa srčanim tegobama izričito preporučivali boravak na „Muškoj vodi“. Kondicioni dio priprema u tom jedinstvenom prirodnom ambijentu obavljale su i mnogobrojne sportske ekipe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.