TUZLA

Ministarstvo unutrašnjih poslova TK: Do sada je primljeno 140 policajaca i 30 mlađih inspektora

Do kraja godine će biti raspisan još jedan konkurs za prijem 60 kadeta

Foto (Arhiva)

Avaz.ba

20.8.2018

Objavljena je konačna lista za prijem mlađih inspektora u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK), a vrlo brzo će se znati i konačan poredak policajaca koji će biti u sastavu MUP-a TK.

Nakon toga slijedi njihova obuka u Sarajeva, a do kraja godine za očekivati je još jedan konkurs.

Opredjeljenje MUP-a, Vlade i Skupštine TK je stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, materijalno-tehnički opremljene, ali i kadrovski osposobljene.

Resorni ministar Husein Topčagić je mišljenja da je značajan napredak postignut kroz sva tri ta segmenta u prethodne tri i po godine. Pri završetku je prijem 60 kadeta policajaca i 10 mlađih inspektora.

- Još nismo objavili konačnu listu za kadete jer na sigurnosnoj provjeri su još trojica, ali očekujemo da to bude ovih dana. Potpisali smo ugovor s Federanim ministarstvom unutrašnjih poslova i 10 mlađih inspektora 10. septembra odlazi na obuku dok bi ih kadeti trebali slijediti krajem mjeseca - rekao je Topčagić.

Podsjetio je da je to već drugi ciklus prijema novih policajaca te da je do sada primljeno 140 policajaca i 30 mlađih inspektora, čime je policija u Tuzlanskom kantonu podmlađena.

- To je posljedica odlaska većeg broja policajaca u penziju, ali postoji i potreba za prijemom dodatnog broja kadeta jer nam nedostaje 101 policijski službenik - pojasnio je Topčagić.

Zaključio je da će do kraja ove godine najvjerovatnije biti raspisan još jedan konkurs za prijem 60 kadeta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.