PROMJENE Izet Imamović preuzeo mjesto predsjednika Nadzornog odbora

Stjepan Kumrić novi generalni direktor u Fabrici cementa Lukavac

Vodeći proizvođač portland i zidarskog cementa u BiH

Fena
28.08.2018 15:57

Stjepan Kumrić

Foto: Fena

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave društva koje će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direktora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave.

Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

Kumrić je zahvalio Imamoviću na uspješnom dugogodišnjem rukovođenju fabrikom i najavio da će nova Uprava raditi intenzivno na osnaživanju brendova "Lukavac Cement" i "Lukavac Beton", i pokazati da su siguran i pouzdan partner u svim segmentima poslovanja.

Stjepan Kumrić diplomirani je ekonomist koji je svoju karijeru u Fabrici cementa Lukavac započeo 2008. na mjestu izvršnog direktora za prodaju, a od 2012. je i član Uprave društva. Daniel Maschtovsky od 2015. obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije.

Fabrika cementa Lukavac d. d. vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini, a od 2001. članica je ugledne poslovne grupe "Asamer" iz Austrije, saopćeno je.

NA VRH