TUZLA

Indira Durmić se povukla s liste SDA: Neću biti saučesnik lažnih obećanja narodu

Na ovaj potez se odlučila nakon nebrige rukovodstva stranke

O. KAVAZOVIĆ

28.8.2018

Indira Durmić, koja je bila kandidatkinja SDA za Predstavnički dom Parlamenta BiH, odlučila je odustati od izborne kampanje. Na taj čin ju je, kako navodi u pismu koje je uputila Povjereništvu GO SDA Tuzla, natjeralo više faktora.

- Klijentelizam i oportunizam razaraju Stranku demokratske akcije u Tuzli. Zbog unutarstranačkih previranja dešava nam se da smo godinama sve slabiji, a ne jači kao stranka. Smeta me što nema volje u vodstvu stranke da se to promijeni. Smatram da ovakvom unutarstranačkom politikom koju trenutno provodite nema perspektive. Umjesto što razmišljate o očuvanju pozicija i osobnim interesima, trebali biste se konačno početi baviti pitanjima građana i interesima zemlje - navodi u pismu Durmić.

Osobni interesi, grupacije, tabori, ponašanje pojedinih kandidata i članova izvršnih tijela, nesmotrenost, loša prezentacija javnosti, obmanjivanja, načini verbalne i neverbalne komunikacije u javnosti, navela je, bili su okidač ovoj odluci. 

- Neću da budem saučesnik lažnih obećanja narodu koji još gleda uprtih očiju u državotvornu stranku. Dok se caru ne kaže da je go, car se ne može obući. A to je slika koja oslikava više nas, nego samog cara. Hvala na ukazanom povjerenju. Kandidaturu sam prihvatila s najboljim namjerama. Časno i pošteno sam željela raditi. Međutim, put do i ka ostvarenju rezultata nam se razilazi, stoga, neću biti dio tima u koji nemam povjerenje - napisala je u svom pismu Indira Durmić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.