TUZLANSKI KANTON

U Gradačcu dodijeljene sajamske medalje za kvalitet proizvoda

Zlatne medalje uručio direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović

Z.Matkić

Z.Matkić

31.8.2018

Z.Matkić

Trećeg dana 45. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive u Gradačcu, danas je dodijeljeno ukupno 18 sajamskih medalja za kvalitet izloženih proizvoda.

Ocjenu kvaliteta poljoprivrednih proizvoda vršio je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu, koji je ove godine dodijelio zlatne i srebrene medalje, dok bronzanih medalja nije bilo, što govori o kvalitetu proizvoda.

Zlatne medalje uručio je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović, a srebrene izvršni direktor Sajma Muhamed Prnjat.

Gradačački sajam dodijelio je i tri Velike medalje za kvalitet jakih alkoholnih pića, a ocjena ovih uzoraka vršena je u Destileriji “Krušik” u Donjem Skugriću.

- Svi uzorci alkoholnih pića su zlatne kvalitete, ali smo ih, ipak, morali rangirati. Dodijelili smo zlatne, srebrene i bronzane Krušikove diplome za rakije i jaka alkoholna pića, a Gradačački sajam medalje za kvalitet - kazala je Mirjana Mišić, direktorica Poljoprivrednog gazdinstva “Krušik” Skugrić Donji.

Zlatne medalje za svoje proizvode dobile su mljekare: “Inmer” d.o.o.  Gradačac, “Mlijekoprodukt” d.o.o. Bosanska Dubica I “Meggle mljekara” Posušje.

Zlatnim medaljama okitili su se : Mlin i pekara dd “Ljubače” Tuzla, “Swity” d.o.o., Gradačac, “Zorg – In” d.o.o. Šamac, Solana dd Tuzla i “Klas” d.o.o., Sarajevo

Srebrene medalje za kvalitet proizvoda dobili su: “Meggle mljekara” Posušje, Mlin i pekara dd “Ljubače” Tuzla i “Klas” d.o.o., Sarajevo.

Veliku zlatnu medalju Gradačačkog sajma za alkoholna pića dobio je Ljubomir Čvorak iz Lukavca, srebrenu Dragiša Marković iz Doboja, a bronzanu porodično poljoprivredno gazdinstvo “PPG/OPG Lušo” , Kornica u općini Šamac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.