REAKCIJA

OO SBB-a Lukavac: Ne želimo sluđivati građane ispraznim diskusijama bez konkretnih prijedloga i rješenja

Povodom poziva na današnju sjednicu OV

OO SBB Lukavac

4.9.2018

Povodom poziva na današnju sjednicu OV Lukavac, a koju je sazvala manjinska grupa od 11 vijećnika u OV Lukavac, OO SBB-a Lukavac smatra da je ovom prilikom bitno informirati građane općine Lukavac o sljedećem: 

Današnja sjednica OV Lukavac sazvana je s prijedlogom dnevnog reda, koji je u najmanju ruku neozbiljan, nepismen i bezobrazan pokušaj pravljenja arene u kojoj bi aktuelni načelnik općine Lukavac Edin Delić dobio publiku za svoj već ranije viđeni šou u kojem bi nastavio obmanjivati građane Lukavca nizom fabriciranih poluistina, pompeznih izjava i političkih floskula od kojih građani nemaju ama baš ništa.

Uvidom u tekst ponuđenog dnevnog reda, vidljivo je da nije ponuđena niti jedna tačka dnevnog reda s konkretnim prijedlogom odluke ili rješenja. Umjesto toga, ponuđeno je niz diskusija, razmatranja i komentiranja prvostepenih presuda.

OO SBB-a Lukavac ne želi sluđivati građane isprazim diskusijama i razmatranjima tačaka dnevnog reda koje nemaju glavu i rep, odnosno konkretnih prijedloga odluka, rješenja itd... Jeftino predizborno politikanstvo je nešto što je već viđeno više puta u ranijim predizbornim godinama. Ukoliko je neko želio sistemski i istinski rješavati probleme poput GIKIL–a, kao i ostale probleme, imao je priliku to rješavati skoro 15 godina unazad bilo kao pozicija ili opozicija. Stoga, jeftino politikanstvo nije naše opredjeljenje i mi u OO SBB-a Lukavac želimo da se sistemski bavimo konkretnim potezima koje čini i činit će u budućnosti resorna ministrica Edita Đapo iz SBB-a kao i ostali rukovodioci nadležnih institucija na svim nivoima vlasti.

Osim navedenog, poznato je da se sudske presude ne komentiraju, već izvršavaju. A posebno neozbiljno i nedozvoljeno, komentiranje prvostepene nepravosnažne presude. S obzirom na to da su u „načelnikovom“, odnosno SDP-PDA prijedlogu dnevnog reda i razmatranja prvostepene presude u vezi s upravljačkim strukturama Doma zdravlja Lukavac, mi u OO SBB-a Lukavac ne želimo komentirati prvostepene presude te svaki daljnji pokušaj činjenja istog od bilo kojih drugih pojedinaca ili subjekata smatramo neprimjerenim, neumjesnim i na kraju bezobraznim pokušajima političke predizborne promocije koja duboko zadire i u domen nezakonitosti.

Sve ostale političke snage koje razumiju naš jezik konkretnih sistemskih rješenja, jezik propisa, procedura i poštovanja zasebnosti pravosudnog stuba vlasti, pozivamo da nam se pridruže u zahtjevu za sazivanje druge sjednice OV Lukavac koja bi se održala do kraja ove sedmice, a za koju bi dnevni red sadržavao konkretne prijedloge odluka i rješenja, navodi se u saopćenju OO SBB-a Lukavac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.