TUZLA

Mehmed Terzić: Premijer Novalić je najveći lažov

U novom preduzeću "TTU Energetik" posao našlo između 70 i 80 bivših radnika TTU-a

Arhiv

E.Sk.

5.9.2018

Nekadašnji radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla još se svakog ponedjeljka okupljaju ispred kapija preduzeća, nezadovoljni činjenicom da javno data obećanja visokih funkcionera FBiH još nisu ispunjena.

- Slobodno napišite, Fadil Novalić je najveći lažov. U septembru 2015. godine obećao nam je uvezivanje radnog staža, vraćanje na posao najmanje 150 radnika te materijalno zbrinjavanje preostalih radnika. Prolazi treća godina, a obećanja nisu ispunjena. Kada sam mu tog septembra 2015. godine rekao da svoja obećanja stavi na papir i potpiše, odgovorio mi je da je dao riječ. Eto koliko vrijedi njegova riječ – kaže ogorčeni Mehmed Terzić, predsjednik Sindikata nekadašnjih radnika TTU-a.

U međuvremenu je formirano preduzeće „TTU Energetik“ i u njemu je zaposlenje, prema Terzićevim riječima, pronašlo između 70 i 80 nekadašnjih radnika TTU-a. Preostali radnici nekadašnjeg TTU-a čekaju na uplatu radnog staža da bi otišli u penziju te prodaju preostale imovine preduzeća.

- Na računu imamo oko 800.000 KM, ali stečajna upraviteljica Alisa Bijedić neće da počne uplatu radnog staža radnicima koji imaju uvjete za penziju. Neće ni da provede postupak prodaje preostalog dijela imovine da bi se tim novcem izmirile obaveze prema nama. Ona manipulira nama i nije je briga za radnike koji nemaju šta da jedu – kaže Terzić.

Prema njegovim riječima, neophodno je realizirati prodaju glavne zgrade TTU-a u Tuzli te pogona u Mramoru i imovine u Kiseljaku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.