Foto: Ahmet Bajrić Blicko

DRUŽENJE ''Family day''

Najava akcije čišćenja ilegalnih deponija u Tuzli

U organizaciji „Let“s Do It“ Tuzla i ''Eko života'' danas na Trgu slobode

Autor: L.I.O.
09.09.2018 13:35
A
A
A

U organizaciji „Let“s Do It“ Tuzla i ''Eko života'' danas je na Trgu slobode održan ''Family day'' kao najava akcije čišćenja ilegalnih deponija u Tuzli. 

Posjetioci koji su ovaj nedjeljni dan proveli na trgu družili se s volonterima „Let“s Do It“ i uživali u brojnim sadržajima. Organizirane su igraonice za djecu, a mališane su zabavljale maskote Petko, Staklenko i Papirko.


- Kao što to sam naziv događaja kaže, riječ je o manifestaciji koja je namijenjena svim građanima koji su zainteresirani da zajedno s nama promoviraju ekološke vrijednosti, principe zaštite životne sredine, odnosno pravilnog zbrinjavanja otpada. Najviše ćemo se družiti s mališanima kroz igraonice i promovirati ove principe i vrijednosti – kazao nam je Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta „Let“s Do it“ Tuzla.

''Ova akcija održava se svake godine, a 'Eko život' je zlatni sponzor akcija 'Očistimo zemlju za jedan dan' i 'Milion sadnica za jedan dan'. Posjetioci imaju priliku da donesu jednu običnu ambalažu i zamijene je za sadnicu cvijeća“ - izjavila je Džana Halilović, projekt-menadžer ''Eko života''.

Predstojeća terenska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let's Do It-očistimo zemlju za jedan dan“ bit će održana 14. septembra i započet će okupljanjem kod spomenika Ismetu Mujezinoviću i Meši Selimoviću u centru Tuzle.

Svi građani mogli su se registrirati danas kao volonteri za terensku akciju čišćenja ilegalnih deponija u Tuzli.