GRAČANICA

Mještani Drafnića sami obnovili sportski centar

Publika uživala na obnovljenim tribinama

H. ČALIĆ

11.9.2018

Sportsko-rekreacioni centar (SRC) “Brezik” u najstarijoj gračaničkoj mahali Drafnići, sagrađen osamdeseth godina prošlog stoljeća, u ratu je devastiran, a u poratnom periodu zapušten. 

Formirano udruženje

Centar je ovih dana zasjao novim sjajem zahvaljujući članovima nedavno formiranog Udruženja građana “Brezik” te vrijednim mještanima predvođenim Ahmetom Iljazovićem i rahmetli Ekremom Osmanhodžićem. Za obnovu malonogometnog i teniskog igrališta te tribina i odmarališta utrošeno je oko 17.500 maraka, a nesebičnu pomoć dali su gračanički privrednici.

Kako bi se obilježila obnova SRC proteklog vikenda nakon dužeg vremena održana je mala svečanost i malonogometni turnir veterana.

- Vidjeli smo kako su fekalne vode zaplavile malonogometno igralište koje je bilo zaraslo u travu, tribine su bile potpuno devastirane pa smo pretežno mi, Drafnićani, sjeli i formirali udruženje za obnovu “Brezika” i razvoj sporta i rekreativnih aktivnosti. Od januara do sada puno se uradilo. Kao udruženje smo aplicirali i od Općine dobili grant, obratili smo se našim privrednicima koji nas nisu odbili i pomogli su, pa je Brezik” opet zasjao punim sjajem - kaže predsjednik UG “Brezik” Almir Mulabdić.

  

Fazlić i Mulabdić: Saradnja udruženja i MZ Gračanica

Turnir je otvorio općinski načelnik Nusret Helić, a mjesna zajednica Gračanica, s predsjednikom, prof. Samerom Fazlićem na čelu, kao partner Udruženja je pomogla u osiguravanju prostorija za rad u obnovljenom Domu kulture na Dragnićima i donirala kompjuter.

Finale susreta

Dok su u finalu igrale susret ekipe „Brezika“ i MNK Kaskada, na tribinama u debeloj hladovini su uživali brojni gledaoci, a u borovoj šumu uz SRC “Brezik” su se družili rekreativci.

Podrška akcijama 

- Želimo da primjerom Drafnićana krenu i ostale mahale u Gračanici, da tamo gdje postoje igrališta oni ih svojim akcijama ožive, tamo gdje se treba intervenirati i tu opet građani neka budu inicijatori, a Općina i MZ će takve akcije podržati - kaže Fazlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.