IZBORI 2018.

PDA: Zajedno ćemo graditi termoelektranu nakon izborne pobjede

Osim 2.500 članova, prisustvovali i svi poslanici koji su početkom godine smijenili prethodnu Vladu TK

Sa skupa u Tulovićima

E. Sk.

15.9.2018

Pokret demokratske akcije (PDA) održao je predizborni skup u banovićkoj mjesnoj zajednici Tulovići na kojem su predstavljeni programski ciljevi i predstavljeni kandidati PDA BiH za predstojeće opće izbore.

Osim 2.500 članova, skupu su prisustvovali i svi zastupnici koji su početkom godine smijenili prethodnu Vladu TK. Prisutnima su se obratili kandidati PDA za Skupštinu TK: Narcisa Šiljegović, Mirza Omerdić, Senad Alić i Mirsad Bećić.

Narcisa Šiljegović iz prijateljske općine Živinice naglasila je da će Banovići i Živinice biti dio zajedničke budućnosti i nakon izborne pobjede PDA i da će zajedno graditi termoelektranu koja je od velikog značaja kako za rudnike "Banovići" i "Đurđevik".

- Vi ste sretnici koji ste sačuvali rudnik, a sačuvali ste ga zahvaljujući jakim ljudima s našim predsjednikom Mirsadom Kukićem na čelu - kazala je Šiljegović.

Da je za sve pozitivno što se dešava u TK zaslužan jedan čovjek, prepoznala je i Gračanica, u čije ime je večeras govorio njihov kandidat PDA za Skupštinu TK Mirza Omerdić. Čovjek koji je zajedno sa+ Kukićem rekao ne režimu koji smatra da je Tuzlanski kanton manje vrijedan u odnosu na njih.

- Nije Bosna i Hercegovina od Sebilja do Marindvora, već od Save do mora i od Drine do Une. Bosna i Hercegovina je i Bihać i Goražde i Srebrenica i Travnik i Gračanica. Bosna i Hercegovina su i Banovići - kazao je Omerdić u svom obraćanju pristalicama PDA.

Sličnu poruku je poslao i aktuelni predsjednik Skupštine TK i nosilac liste PDA za Skupštinu TK Senad Alić, istaknuvši da se politika koju zagovara PDA, između ostalog, zasniva na jačanju lokalnih zajednica i kantona.

- Hoćemo da ojačamo i poboljšamo zapošljavanje na području TK, da zadržimo stabilno privredno okruženje kakvo žele domaći i strani investitori, hoćemo da Sarajevski i Tuzlanski kanton budu jednaki, hoćemo ravnomjernu raspodjelu prihoda i putnu deblokadu TK, treba nam brza cesta za Sarajevo, treba nam brza cesta za Orašje - istakao je Alić u svom obraćanju.

U ulozi domaćina govorio je Mirsad Bećić, kandidat za Skupštinu TK, koji je istakao značaj energetskog sektora kroz izgradnju termoblokova u Tuzli, Banovićima i Kaknju.

- Izgradnja termoblokova garantira stabilnost energetskog sektora, posebno standard rudara i njihovu sigurnost, veće upošljavanje radnika, jeftiniju električnu energiju. To je ono zašto će se PDA bezuvjetno boriti nakon izborne pobjede - kazao je Bećić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.