TUZLA

"Slani rafting" za prijateljstvo i sumiranje ostvarenih rezultata

Blizu stotinu učesnika iz susjedne Srbije i BiH

Panonska jezera

E. Sk.

15.9.2018

Ovogodišnji tradicionalni susreti raftera na Panonskim jezerima u Tuzli okupili su blizu stotinu učesnika iz susjedne Srbije i BiH.

Muris Bulić iz Raft-eko kluba "Accent" iz Tuzle, organizatora susreta, navodi kako se tradicionalnom manifestacijom želi, kroz vožnju u čamcima i takmičenju u veslanju, popularizirati rafting.

Rafteri iz Jajca, Visokog, Zavidovića, Ključa, Bihaća, Stare Pazove (Srbija) i Tuzle uživali su u čarima kompleksa slanih jezera, a na susretima je upriličena promotivna vožnja u raft čamcima za djecu i mlade.


- Znamo da Tuzla nije poznata po velikim rijekama pogodnim za rafting, ali u imamo veliki broj raftera koji odlaze u druge gradove na druženja, odnosno regate. Naš nedostatak nadoknađujemo organizacijom rafterskih susreta na koje dolaze naši mnogobrojni prijatelji – kaže Muris Bulić iz Raft-eko kluba "Accent".

U Tuzlu iz Jajca redovno dolazi rafting ekipa. Sa zadovoljstvom kažu kako dolaze na "slani rafting" kako bi sumirali ostvarene rezultate u protekloj sezoni.

- Tuzla je za nas tradicionalno mjesto okupljanja, a, inače, idemo na sve susrete raftera. Ovdje nemamo priliku uživati u adrenalinu, jer Panonsko jezero ne odgovara tome, ali imamo priliku da se okupamo u ovoj slanoj vodi, kao i da mlađe naraštaje upoznamo s ovom vrstom sporta. Moramo ih animirati te pozvati da nam se pridruže, jer rafting, osim adrenalina, sa sobom nosi i brojne druge pozitivne segmente – izjavio je Ahmed Šeremet, dugogodišnji član rafting kluba iz Jajca.


Priliku za veslanje i upravljanje čamcima imali su i štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Dječak Ahmed Sabitović je drugi put na "slanom raftingu", a ističe kako se raduje dolasku na Panonsko jezero zbog dobe zabave.

Rafting susreti u Tuzli završavaju se u nedjelju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.