GRAČANICA

Moja odluka je definitivna, ne idem iz svoje domovine

Ovaj ekonomski uspješan stručnjak bio je na čelu firme još dok je studirao

Bašić: SBB svojim programom mladima nudi šansu

H. ČALIĆ

16.9.2018

Diplomirani ekonomista, rukovodilac komercijalnog sektora u doo “Kovan MI” Gračanica i kandidat SBB-a za federalni Parlament Mustafa Bašić na stranačkom savjetovanju, prije predizbornog perioda, nakon što se obratio u prepunoj sali u Gračanici, pred članovima i simpatizerima SBB-a pobrao je nepodijeljene simpatije i aplauze.

Cijeniti mogućnosti

Čak ga je javno pohvalio lider SBB-a Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, zato što je odvažni mladić jasno i bez dvojbe kazao:

- Moja odluka je definitivna, ja iz BiH ne idem, želim se boriti za boljitak svoje domovine.

Bašić se iskreno nada da će birači znati cijeniti njegove želje, ali i mogućnosti.

- S obzirom na to da sam još kao srednjoškolac stekao izvjesna iskustva u porodičnom biznisu, već na 4. godini Američkog fakulteta - ekonomski smjer u Tuzli, postavljen sam na mjesto direktora Centra za napredne tehnologije (MTTC) u Gračanici, u kome se radilo na projektiranju i izradi alata u oblasti prerade plastičnih masa, metalnoj i drugim granama industrije, za 3D modeliranje i izradu prototipa - kaže Bašić.

Nakon završetka fakulteta, Bašić je već imao dobre reference, što nije prošlo nezapaženo, pa su mu rukovodioci gračaničke kompanije doo “Kovan MI” pružili priliku za zaposlenje, na radnom mjestu komercijaliste za domaće i strano tržište, a prije 4 godine je postavljen i za rukovodioca komercijalnog sektora.

 Velik izazov

Bio je ovo veliki izazov za dokazivanje mladom ekonomisti i on je svoju šansu iskoristio u kolektivu koji broji oko 280 radnika i svoje proizvode, osim na bh. tržištu, izvozi u 14 zemalja Evrope. Član je OO SBB Gračanica osam godina.

Bolji život

- Prošle godine sam počeo shvatati da je politika sastavni dio života i da kao mlad čovjek treba da se borim prije svega za svoju zemlju, za boljitak ljudi u njoj, da mladi više ne napuštaju BiH, već da na predstojećim izborima svojim glasom izaberu bolju i odgovorniju vlast koja će mladim i svim građanima stvoriti bolji život. To nam nudi program SBB-a BiH i naš lider Fahrudin Radončić - rekao je Bašić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.