IZBORI 2018.

PDA s Kukićem na čelu će nakon izbora pokrenuti stvari nabolje

Izborna platforma ove stranke zasnovana je na politici rada i odgovornosti, poručeno je

Sa skupa u Brezovači

Tip.ba

19.9.2018

Kandidati Pokreta demokratske akcije za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Emir Softić, Hasan Krekić, Safer Demirović te Emira Bošnjaković, kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, obratili su se članovima i simpatizerima mjesnog ogranka Brezovača na predizbornom skupu Općinskog odbora PDA Banovići.

Zajednička „kapa“ svim kandidatima su, kako su istakli, ciljevi koje je kreirao Mirsad Kukić, tvorac Pokreta demokratske akcije BiH i nosilac liste PDA za Parlamentarnu skupštinu BiH. Kako je istaknuto, on je čovjek koji je u proteklom periodu radio ono što se vidjelo golim okom, koji je želio graditi termoelektranu, cementaru, fabrike, ali zaustavili su ga. 

- Nisu mu dali da gradi. PDA s ovim čovjekom na čelu nakon izbora će napraviti preokret, pokrenuti stvari nabolje, jer se mora nastaviti graditi i naći izlaz iz ove situacije u koju su nas dovele zatvorene politike - ujedinjeno su obrazložili govornici predizbornog skupa održanog u rubnoj mjesnoj zajednici koja graniči Banoviće sa Zavidovićima. 

Izborna platforma PDA zasnovana je na politici rada i odgovornosti, na razvoju prirodnih resursa, na razvoju ekonomskog sektora, rudarstva, energetike, drvne industrije, gdje će one općine koje imaju prirodne resurse imati najviše koristi od tih resursa i znati ih čuvati, rečeno je, između ostalog, na ovom predizbornom skupu.

Dosadašnji predizborni skupovi ove političke stranke jasno pokazuju da je PDA pobjednička partija, da će PDA ostati u vlasti i uraditi sve ono što je obećala. Pristuni su pozvani da 7. oktobra glasaju za predsjednika PDA BiH i nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirsada Kukića, predsjednicu OO PDA Banovići i nosioca liste za Parlament FBiH Elzinu Pirić, kao i sve druge kandidate stranke. Na skupu su ujedno predstavljeni i kandidati Općinskog odbora PDA Banovići koji se nalaze nalaze na listama za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.