KANTONI

Deset godina čekaju na useljenje u svoje stanove

Od naselja Brčanska Malta, pored Gradske uprave i sjedišta tuzlanskog SDP-a, prevareni kupci su uzvikivali: „Lopovi, lopovi...“

A. Bajrić

E.Sk

20.9.2018

Prevareni kupci stanova u stambeno-poslovnoj zgradi „15. maj“ u Tuzli u četvrtak su ponovo izašli na ulice, jer davno data obećanja o završetku gradnje nikada nisu ispunjena.

Zgrada je, podsjećanja radi, prije deset godina trebala biti useljiva, a prevareni kupci otada do danas preživljavaju svojevrsnu golgotu.  

Zgradu su gradili Direkcija za obnovu i izgradnju Grada Tuzla i Građevinsko preduzeće „Giprom“ Tuzla, a razlog posljednjih uličnih protesta leži u činjenici što nisu realizirane odluke Gradskog vijeća Tuzla od 26. jula 2018. godine, odnosno odluka iz novembra 2017. godine.

Od naselja Brčanska Malta, pored Gradske uprave i sjedišta tuzlanskog SDP-a, prevareni kupci su uzvikivali: „Lopovi, lopovi...“, „Hoću svoju sobu“, „Gdje su naše pare...“.

- Mi ne ulazimo u razloge zbog čega obećanja nisu ispunjena, to trebate pitati ljude koji rade na ovom slučaju u gradskoj administraciji koji su nama, a i javnosti, rekli da će zgrada biti završena. To se još nije desilo. Rok za useljenje u stanove ne postoji, a mi smo to trebali obaviti prije deset godina. Rok je, da tako kažem, sutra ili što prije. Tražimo da se ovaj problem razriješi, da se odgovorni ne bave sami sobom, nego da rade u službi građana. Ovo je zaista sramota i svako živ vidi da je u ovom slučaju napravljen neki kriminal. Tužilaštvo TK šuti, a naš predmet je prebačen u Tužilaštvo u Orašje zato što ovdje, navodno, postoji neki sukob interesa – kaže Mirsad Šuvalić, predsjednik Udruženja građana SPO „15. maj“ Tuzla.

Prevareni kupci, nakon mirnih protesta, su se s ogorčenjem razišli kućama, a najavili su i nova ulična okupljanja, sve dok se njihovi problemi ne riješe.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.