POKRET ZA RADOST

Promoviranje zdravih životnih navika

Cilj projekta je isticanje važnosti kretanja te poticanje građana na vježbanje i bavljenje sportskim aktivnostima

Ahmet Bajrić Blicko

L.I.O.

21.9.2018

U velikoj dvorani SKPC “Mejdan“ Tuzla, u saradnji s Radničkim sportskim društvom „Sloboda“ i Ministarstvom nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, danas je organizirana manifestacija „Pokret za radost“ - fitnes dan. Cilj projekta je promoviranje zdravih životnih navika i važnost kretanja te poticanje građana na vježbanje i bavljenje sportskim aktivnostima.

- Već petu godinu zaredom Radničko sportsko društvo „Sloboda“, zajedno sa svojim udruženim klubovima, organizira „Pokret za radost ili fitnes dan“. Cilj manifestacije je promocija sporta, zdravog načina života i postignuća kluba Sloboda. Učesnici će dobiti informacije o tome kako se mogu uključiti u naše sportske klubove. Planiran je fitnes čas s instruktorima i nogometna utakmica između kadeta kluba Sloboda i učenika Srednje medicinske škole - rekao je Jasenko Elezović, direktor SKPC „Mejdan“.

Učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta rado su se odazvali ovoj manifestaciji. Pripremljene su radionice za tjelovježbu i ples te prezentacija raznih sportova i programa vježbanja. Učesnici su imali priliku da izmjere indeks tjelesne mase i fizičke spreme. Građani su imali priliku da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti i da, uz pomoć stručnih osoba, saznaju kako popraviti kondiciju, ali i uključiti se u sportske aktivnosti prilagođene njihovim potrebama.

- Smatram da su veoma bitne ovakve aktivnosti, sportista sam već dugo, treniram košarku i mislim da je današnja manifestacija odlična prilika za promoviranje sporta, ali i i zdravih životnih navika. Učestvovat ću danas u igrama koje su pripremljene, očekujem puno dobre zabave i druženja -  kazala je Tamara Vantić, učenica Srednje medicinske škole u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.