MANIFESTACIJE

U Tuzli zajedno vježbalo nekoliko stotina ljudi

Cilj projekta je promoviranje zdravih životnih navika i važnosti kretanja te poticanje građana na vježbanje i bavljenje sportskim aktivnostima

Sa manifestacije u velikoj dvorani Mejdan u Tuzli. L. Ilić-Osmančević

L. ILIĆ-OSMANČEVIĆ

22.9.2018

U velikoj dvorani Mejdan Tuzla, u saradnji s Radničko-sportskim društvom Sloboda i Ministarstvom nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, jučer je organizirana manifestacija “Pokret za radost - Fitnes dan”, na kojoj je zajedno vježbalo nekoliko stotina ljudi i djece.

Postignuća kluba

Cilj projekta je promoviranje zdravih životnih navika i važnosti kretanja te poticanje građana na vježbanje i bavljenje sportskim aktivnostima.

- Već petu godinu zaredom Radničko sportsko društvo Sloboda, zajedno sa svojim udruženim klubovima, organizira “Pokret za radost - Fitnes dan”. Želimo promovirati sport, zdrav način života i postignuća kluba Sloboda. Učesnici će dobiti informacije o tome kako se mogu uključiti u naše sportske klubove. Održan je i fitnes čas s instruktorima, nogometna utakmica između kadeta kluba Sloboda i učenika Srednje medicinske škole - rekao je Jasenko Elezović, direktor SKPC-a Mejdan.


quote
<p>Pripremljene su <span style="background-color: initial;">radionice za tjelovježbu</span><span style="background-color: initial;">&nbsp;i ples te prezentacija raznih sportova i programa vježbanja. Učesnici su imali&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">priliku da izmjere&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">indeks tjelesne mase&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">&nbsp;i fizičke spreme.</span></p>

Učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta rado su se odazvali ovaj manifestaciji. Pripremljene su radionice za tjelovježbu i ples te prezentacija raznih sportova i programa vježbanja.

 Tjelesna masa

Učesnici su imali priliku da izmjere indeks tjelesne mase i fizičke spreme. Građani su imali priliku da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti i da, uz pomoć stručnih osoba, saznaju kako popraviti kondiciju, ali i uključiti se u sportske aktivnosti prilagođene njihovim potrebama.

 Dobra zabava

- Smatram da su ovakve aktivnosti veoma bitne. Sportista sam već dugo, treniram košarku i mislim da je današnja manifestacija odlična prilika za promoviranje sporta, ali i zdravih životnih navika. Učestvovat ću danas u igrama koje su pripremljene, očekujem mnogo dobre zabave i druženja – kazala nam je Tamara Vantić, učenica Srednje medicinske škole u Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.