PROTESTI

Prevareni kupci podižu šatorsko naselje ispred nedovršene zgrade ''15. maj'' u Tuzli

Zgrada ''15. maj'' trebala biti useljena 2009. godine

A. Bajrić

E.S.

22.9.2018

Prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u nikad izgrađenoj zgradi ''15. maj'' u Tuzli u subotu ujutro su pribjegli očajničkom rješenju. Ispred svojih davno otplaćenih posjeda podigli su šatrosko naselje, jer ne mogu više da trpe lažna obećanja.

Prevareni kupci su posebno ogorčeni na činjenicu da se implementiraju odluke Gradskog vijeća Tuzla, a predsjednik UG SPO “15. maj” Mirsad Šuvalić je izjavio kako će šatori ispred zgrade ostati sve dok oni ne uđu u posjed svoje imovine.

Zgrada ''15. maj'', podsjećanja radi, trebala je biti useljena 2009. godine. Izvođači radova bili su općinska Direkcija za obnovu i izgradnju i preduzeće “Giprom” Tuzla. Udruženje građana SPO “15. maj” uputilo je i krivične prijave Tužilaštvu TK, a odgovor čekaju, kako ističu, već godinama.

U zgradu su uložili oko 11 miliona KM, ali nikada nisu dobili ključeve svoje imovine. Zbog toga su ponovo primorani da izlaze na ulice te da podižu šatorsko naselje u kojem će dežurati.

- Ponovo ćemo organizirati mirne proteste u utorak, 25. septembra, a razlog je neprovođenje odluke Gradskog vijeća Tuzla od 26. jula 2018. o zamjeni nekretnina, što automatski dovodi i do neispunjenja odluka Gradskog vijeća iz novembra 2017. godine. Ovim se do unedogled prolongira, praktično onemogućava useljenje i uvođenje u posjed svih kupaca u SPO ''15. maj'' – navode prevareni kupci stanova i poslovnih prostora u zgradi ''15. maj'' u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.